От днес светофарите на Кукленско шосе до митницата вече работи. Лампите там светнаха точно в 9:30 часа. Това се наложи поради получени сигнали от граждани и юридически лица. Проблемите произтичали от неправомерното спиране на камиони в обхвата на кръстовището, казаха по-рано през седмицата от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта".

Ситуацията с вече работещите светофари обаче е истинско мазало, убеди се на място репортер на Glas.bg. По навик шофьорите не спираха на червения сигнал просто, защото не знаеха, че там има нова организация на движението.

На кръстовището имаше патрулка на КАТ, която своевременно спираше всеки минал на червено: "Закъде сте се разбързал, господине? Не виждате ли светофара?", питаше катаджията всеки спрян водач. Само за 10 минути бяха спрени 10 коли извършили нарушение, но още много минаха метър, защото полицаят на пътя беше само един.

Завиващите към входа на митницата тирове допълнително утежняваха ситуацията, защото трудно се изнасяха при левия и десния завой. С показанията на пешеходните светофари пък никой не се съобразяваше, пресичането на зелено си е игра на руска рулетка.

Така в първите часове, откакто светофарите светнаха, ситацията до митницата вместо да се улесни, се утежни още повече. В ранния преди обед си тръгна и патрулката, която озаптяваше бесните водачи.