Предполагаемият водач на автомобила, който налетя на полицаи в Барселона е издъхнал от множество рани от нож, съобщава La Vanguardia.

По данни на изданието тялото на гражданиня на Испания, който е бил собственик на автомобила, е открит на седалката до шофьора с рпрободни ани от нож. Той не е бил застрелян от полицията на Каталуния. 

Снощи още два инцидента станаха след нападението на бул. „Ла Рамбла”. "Форд Фокус” е минал през един от контролните пунктове и е ударил трима полицаи. Водачът е успял да избяга. На друг пункт един полицай е бил ударен от кола, чийто водач обаче е задържан.

Отбелязва се, че във връзка с новите обстоятелства полицията се опитва да установи подробности какво точно се е случило. Една от версиите е, че терорист е отвлякъл шофьора и го е клал с нож малко преди да насочи колата му срещу полицаите. 

По думите на съветника по вътрешните работи на Каталуния Хоакин Форн, възможна е връзка между този инцидент и терористичната атака на бул. "Ла Рамбла". По последни данни загиналите са 13, а ранените над 100.