Испанската полиция съобщава, че и петимата нападатели в разположения на около 120 км. от Барселона град Камбрилс са носели пояси с експлозиви. Експлозивите са били обезвредени от сапьори, предаде The Daily Telegraph.

"Предполагаемите терористи са били на автомобил "Ауди“ А3“, заяви говорител на местното правителство на Каталония. Свидетели на случилото се разказват за голям брой изстрели, произведени по време на ликвидирането на терористите. 

Припомняме, че второ терористично нападение стана край Барселона. Няколко души са били ранени след още един опит автомобил да бъде използван като оръжие в град Камбрилс.  Атентатът обаче не е реализиран изцяло по план, защото превозното средство на нападателите се е преобърнало. Когато атентаторите започнали да излизат от него, полицаите ги застреляли. Елиминирани са четирима. Пети е бил ранен и арестуван. 

Полицията ги свързва и с инцидент от сряда, който не е привлякъл голямо внимание - взрив в малко градче край Барселона, при който е загинал един човек. Той вероятно е правел бомба, като не е ясно дали е щял да я използва сам, или я подготвял за друг.