В неделя ще бъде пуснато движението по северното платно на булевард "Цариградско шосе“ при Орлов мост, което в момента се ремонтира, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Движението ще се извършва двупосочно по две ленти в участъка. С това се е ангажирала фирмата-изпълнител при проверка на място днес от кмета на София Йорданка Фандъкова и заместник-кмета Евгени Крусев.

Към момента е приключило полагането на основния пласт асфалтова настилка в северния участък. Той е изпълнен след цялостното фрезоване и поставяне на стоманена мрежа, с цел допълнително заздравяване на основното асфалтово покритие.
 
Днес започва полагане на последния износващ пласт асфалт по централното пътно платно за директно движение в северната част на булеварда. Утре пък ще се полага последният пласт асфалт по допълнителната лента за десен завой на булеварда към булевард "Евлоги и Христо Георгиеви“.
 
Технологията на работа изисква горещото асфалтово покритие да изстине 48 часа, за да се стегне и заздрави, след което движението ще бъде пуснато.