Двоен стандарт в кафене в Пещера. За това сигнализираха жители на града. Според тях там има различни цени за роми, но те са за едни и същи продукти.
 
Според потърпевшите различните цени правят впечатление предимно на хората от ромски произход. Най-вече сред ромите гастербайтери. Те са около 4 500 души, които живеят основно във Франция, Германия и Холандия. Идват си в България само за почивка. Казват, че за тях едно кафе струва 2,50 лева. А за обикновените клиенти - 1,10 лв.

Нова телевизия и Комисията за защита на потребителите за двойния стандарт направиха проверка в заведението. Едното меню е в жълт цвят, а другото  – в червен. А разликата не е само в цветовете, а и в цените. Кафето в едното меню струва 1,10 лв, а в другото – 2,50 лв. Единият фреш е 3,90 лв, а другият - 5,90 лв. 

Според Комисията за защита на потребителите търговецът е нарушил закона. Причината - предлага една и съща стока на различни цени. Освен това той поставя едни потребители в по-неблагоприятни условия от други. Затова ще плати глоба от 500 до 2000 лева.