Световно известен клоун бе признат за виновен в сексуален тормоз спрямо 14-годишно момиче. Съдът осъди 60-годишният Дейвид Ларибле да плати глоба в размер на 20 000 долара и му отне правото да посещава Швейцария в течение на пет години, пише в. "Дейли Мейл".

бвиненията против артиста бяха повдигнати още миналата година, но Ларибле успя да избяга от следствието. Прокурорът от Цюрих Франсуаза Стаделман съобщи, че мъжът, който по онова време е изнасял представления в големия швейцарски цирк Knie, насилствено е целувал ученичка, в частност в зоната на деколтето, също я е галил по гърба.


Самото момиче е разказало, че клоунът я е нападнал, когато те отишли в неговата хотелска стая в Цюрих. Самият Ларибле твърди, че това не се е случвало. По думите на артиста, ученичката му признала, че никога не се е целувала, на което той отговорил, че всичко ѝ предстои. Освен това, уточнява адвокат, Ларибре е прегърнал момичето за поздрав и при раздялата им.  

"В моите обятия нямаше никакъв сексуален подтекст. Аз съм на 60 години, цял живот съм работил, за да постигна сегашния си успех. Едно е сигурно: аз не съм педофил, изпадам в ужас от тези хора. Но сега никой не иска да работи с мен...", вайка се Ларибле. 

След ареста си Ларибле останал без работа. Адвокатите му твърдят, че момичето е измислило историята и всъщност клоунът не е направил нищо нередно. Съдът обаче сметна иначе.