Популярният италиански блог за туризъм www.girandolina.it., който е в класацията "Топ 100", приканва читателите си да посетят Пловдив. Двама негови представители - млада двойка, бяха в града на тепетата и разгледаха старинния резерват, Античния театър, Римския стадион, Капана, Главната улица, Цар Симеоновата градина.

"Любовта витае във въздуха на Пловдив", възкликват те и доказват това с целувка под еркерите на Бакалова и Баятова къщи. Те оприличават изпъкналите горни етажи на характерните възрожденските сгради на "чудновати гъбени шапки" и подчертават очарователната романтика на градската архитуктура. В своите страници в Инстаграм, Фейсбук и в статията си в блога, те са публикували снимки от Пловдив.
 

В статията, посветена на втория български град определят Пловдив като историческа столица на Тракия, отправна точка за различни култури от дълбока древност и като град, който съвсем заслужено е спечелил титлата "Европейска столица на културата 2019".

Младата двойка, любители на романтичните пътешествия, приканва своите читатели да ги последват по пътя към опознаване на Пловдив.