Лъв и Овен


Тук искрите прехвърчат яко. И двата знака са огнени, страстни и динамични, със здравословна любов към спортсменството и състезанието. В тази връзка има доста екшън. И Овните и Лъвовете искат да са доминиращи и проблемите няма да подминат тази двойка, ако се окажат с еднакво голямо его. Въпреки това партньорите от тези зодии изпитват взаимно възхищение и уважение един към друг, но не е лошо да са научат освен да дават заповеди, да изпълняват и команди. Дори когато се отнася за избора на филм.


Най-доброто от тази конфигурация: взаимното възхищение е печелившата карта тук. Ако прибавим енергията и страстта им, то тази връзка би била с доста добра динамика.

Лъв и Телец
Тези двамата може да бъдат страхотна двойка, защото знаят как да четкат егото на другия. Имат еднакви нужди – Телецът се нуждае от много внимание и привързаност, иска да бъде обичан и почитан, докато Лъвът обича комплиментите и иска да бъде обожаван и да му се възхищават. И двамата са екстремно лоялни, но са хора с чувство за собственост. Споделят подобни желания и могат да се погрижат за въжделенията на любимия безпроблемно. И Телецът, и Лъвът обичат високия обществен статус и вещите. На особена почит при тях са физическият комфорт и луксът. Лъвът обича да прави лъскави подаръци, което със сигурност радва безкрайно Телецът, защото той обича да бъде ухажван. Въпреки че се разбират добре, не всичко е цветя и рози между тях. И двата знака са много инати и трябва да работят здраво, за да разберат особеностите на другия.
Най-доброто от тази конфигурация: Тяхното взаимно възхищение. И двата знака са много силни персони, затова нито един от тях няма да може да доминира над другия, колкото и да се опитва.

Лъв и Близнаци
Връзката между тези две зодии е игрива,одухотворена и е пълна с оптимизъм. Близнаците имат нужда от ментална стимулация и затова са толкова привлечени от творческия и драматичен дух на Лъва. Проблемите се появяват, когато Лъвът вземе твърде насериозно флиртаджийската природата на Близнаците, или ако те решат, че партньорът им иска да ги контролира.
Близнаците обичат да анализират нещата от всички страни в интелигентен разговор, докато Лъвът предпочита да действа вместо да си губи времето в приказки. И двата знака са пълни с енергия. Близнаците може да разчитат на Лъва да им помогне с вземането на решения, но е важно Лъвът да не го раздава прекалено шефски.
Най-доброто от тази конфигурация: Тяхното младежко и леко детинско отношение към света. Тази двойка може да има страхотен успех, основаващ се оптимизма и изследователската си природа.

Лъв и Рак
Когато сърцата на Рака и Лъва напаснат емоционалния си ритъм, те много бързо разбират как да задоволят основните интимни нужди на другия. И двата знака изискват преданост и деликатност, любовна грижа, макар че Рака търси стабилност и емоционална хармония, докато Лъвът жадува искрено за комплименти и обилни адмирации. И двете зодии са силно лоялни, дори когато става въпрос за притежание. Те са отдадени на търпението в отношението, което със сигурност ще ги дари със стабилна връзка. Тъй като тяхното жаждата им за споделяне е сходно, Ракът и Лъвът могат да изпълнят много осезаеми празноти в живота на партньора си.
Най-доброто от тази конфигурация: Взаимното им желание за откровени отношения. Тази двойка вибрира на вълните на подкрепата и позитивизма. Заедно, тази двойка може да сподели позитивна и здравословна връзка. Ракът и Лъвът са печеливша комбинация, допълнена от съвместната им страст за сигурност, живот, пълен с любов и хармония.

Лъв и Лъв
Когато два Лъва се влюбят, привличат твърде много внимание към себе си. Те са своеобразно показно за останалите как се прави. Тези щедри, креативни и зашеметяващи особи изглежда са създадени един за друг. Това е непобедима комбинация, стане ли дума за социализация, за лидерство, дори за вдъхновяване на останалите в любовен план. Типично за краля на животните, тази двойка трепти от енергията и ентусиазма на двама родени водачи. Но именно тази страст и началническо поведение трябва внимателно да се управляват. Тази двойка се наслаждава на изисканите неща в живота и няма да се поколебаят да се поглезят. Нещата обаче може да стигнат до своята драматичност, тъй като и двамата партньора имат нужда постоянно вниманието да е върху тях.
Най-доброто от тази конфигурация: Тяхната невероятна способност да пръскат любов, грижа и креативност. Социализирането, забавлението и доставянето на удоволствие един на друг несъмнено прави от тази двойка една от най-подходящите.

Лъв и Дева
Първоначално тази двойка може да сметне, че нямат никакви общи интереси и че няма какво да споделят заедно. Тази връзка обаче се развива във времето, когато всеки от партньорите оценява и разбира другия. Лъвът е екстроверт, доминантен, харизматичен и с къс фитил. Девата от своя страна е прилежна и затворена в себе си, доста по-колеблива от Лъва. Въпреки тези различия от тях става чудесна двойка, в която всеки един от двамата постепенно допуска интересите на другия в неговия свят.
В началото на връзката Лъвът може да изглежда тираничен, а Девата прекалено осъдителна. Но когато спрат да се вглеждат в недостатъците си, Лъвът ще почне да забавлява от сърце Девата, която най-накрая ще се запознае със спонтанните решения. Тя пък ще научи Лъва на търпение и ще фокусира интелектуалната му енергия.
Най-доброто от тази конфигурация: Тяхната ефективност като двойка. Докато Лъвът изисква внимание и уважение, показвайки на останалите своята прекрасност, Девата е зад кулисите, помагайки му да блести още повече.

Лъв и Везни
Лъвът и Везните чудесно разбират вътрешните светове на другия. Когато безкрайната и неукротима енергия на Лъва се свърже с чувството за хармония на Везните, се получава изключително балансирана връзка. Тези два знака може да се наслаждават на доста лежерни и безпрепятствени отношения, защото те разбират и оценяват любимия и умеят да извличат ползи от позитивните му качества. Везните успокояват превзетостта на Лъва. Те разчитат на чара и добрите си обноски, което пък опитомява директната и саркастична природа на Лъва. Той пък от своя страна е доста по-решителен и може да помогне на партньора си да се научи да взима по-бързо решения и да бъде спонтанен.
Най-доброто от тази конфигурация: Балансът, който цари между двата знака. Всеки партньор допълва това, което липсва у другия.

Лъв и Скорпион
Резултатът от тази любов често е динамичен и наситен с емоции. Чудесно разбират нуждите на другия, дават си нужното и харесват силата на партньора си. Скорпионът изисква уважение и иска да бъде желан, докато Лъвът има нужда да бъде обожаван и комплиментиран непрекъснато. И двата знака са изключително лоялни и често се обсебват един друг. Лъвът харесва лукса и комфорта и нерядко се увлича. Има склонност да се разпростира нашироко, а Скорпионът няма нищо против да доставя това, от което се нуждае любимият му. Освен това ще е щастлив да бъде публика на Лъва стига последният да не му отказва правото на равенство в отношенията. Лъвът блести ярко и е живото доказателство за пиршество и великолепие. Скорпионът пък страни от прожекторите, но обича да дърпа конците зад кулисите. Тъй като и двата знака са доста непоколебими, трябва да се научат да разпознават нуждите на другия и да ги приемат.
Най-доброто от тази конфигурация: Тяхното общо чувство за отдаденост един към друг и към проектите, в които и двамата участват. Лъвът и Скорпионът са много могъщи знаци, па макар и доста различни като индивиди. Желанието да постигнат мечтите си ги прави изключително подходящи един за друг.

Лъв и Стрелец
Вие сте сродни огнени души от пръв поглед. Креативни, пълни с ентусиазъм и нови идеи. Обичате приключенията и експериментите. Пътуването е в кръвта ви. Колкото по-далече и за дълго, толкова по-добре. Денят е скучен, ако двамата представители на огнените знаци не са открили ново местенце или преживяване. Да поискате от Стрелеца да си остане вкъщи, е като да накарате Христофор Колумб да се зарадва, че някой друг отива да открие Америка. И Лъвът не остава по-назад. Може да няма идея къде точно иска да отиде, но с удоволствие би се качил в лодката за компания. И нямат нужда от осветление на палубата. Пламъците на страстта са достатъчни, за да озарят нощното небе. Любовта започва нежно и игриво и прераства бързо в пожар. Лъвът обича да притиска в ъгъла, а Стрелецът не харесва особено тесните пространства. Но ако има свобода да диша, ще следва гривестия си партньор като жужаща пчеличка. Единственият недостатък помежду им е болезнената искреност и прямота на Стрелеца, която понякога е трудно смилаема за гордостта и достойнството на Царя на животните
Най-доброто от тази конфигурация: Щедри са не само един към друг, но и към целия заобикалящ свят. Смели оптимисти, весели и забавни по характер, винаги център на компанията. Комуникацията помежду им е отлична. Обичат да размишляват задълбочено заедно. Лъвът е склонен да потъва надълбоко в размислите, а Стрелецът е до него със спасителния пояс. Връзката, която тези зодиакални представители създават помежду си, е силна, пламенна и дълготрайна. Преодоляват с лекота дребните различия в характерите и се наслаждават на хармонични отношения.

Лъв и Козирог
Комбинация от разточителен аристократ в лицето на Лъва и амбициозен работохолик - Козирога. Възможно ли е изобщо да намерят общ език? Много е вероятно, стигат да го искат и да са готови да дадат всичко от себе си. И двамата обичат бляскавите светски събития, имат широки кръгове от познати и приятели в артистичните и бизнес средите и обичат да ги срещат заедно, което често натоварва графика им драматично. Козирозите имат сериозно и отговорно отношение към света около себе си. Лъвовете виждат нещата през розови очила. Гледат по-ведро на драмите около себе си и предпочитат да им е по-светло на душата, нали са звездни деца на Слънцето. Не са прагматични и здраво стъпили на земята, но затова могат да разчитат на рогатите си партньори. Друг е въпросът, че Лъвовете не обичат да ги поучават или назидават, макар че те самите понякога се вживяват в тази роля.
Дали ще приемат практичен съвет от Козирог? Само времето и силата на чувствата може да покажат. Козирозите не се боят от стръмното, добри катерачи са към върха и ако Лъвът успее да преглътне гордостта си и се остави да го водят, може да стигне далеч. Смехът е здраве и за двамата. Лъвовете обожават да имат до себе си човек, който да ги забавлява, и имат доста добро, макар и понякога саркастично чувство за хумор. А с едни от най-добрите комедианти в зодиака до себе си нямат шанс да не ги заболи коремът от смях.
Освен това Козирозите са истински магьосници в управлението на парите и могат да вкарат и най-разточителния Лъв в правия финансов път. И двамата обичат лукса, но Козирога знае кога да спре.
Любовта помежду им също не е лесна работа. Козирозите обичат да бъдат ухажвани бавно и внимателно. Не биха се съгласили да влязат в леговището на Лъва без уговорки. Трябва им време да се отпуснат и да излязат от работния си ритъм, за да настроят сетивата си за интимни приключения. Но постигнат ли го, никой Лъв на света не може да им се опре в разкриването на истинския потенциал на чувствата и страстите.
Най-доброто от тази конфигурация: Постигането на баланс между сериозното и прагматичното в характера на Козирога и фриволното и хаотичното в лъвския свят.

Лъв и Водолей
Представителите на Водолея са истинска мистерия за Лъва. Но това ги прави неустоими за разгадаване. Те са крайни индивидуалисти и войнстващо независими. Вечни противници на общоприетите стандарти. Неуморни реноватори на всичко старо и твърде познато. Да се чуди човек как тези двамата биха се разбрали изобщо. Водолеят не би се поколебал да критикува остро консервативната природа на Лъва, както и склонността му да се оставя по течението на общоприетите правила. От друга страна, Лъвът не намира смисъл в покупката на още един компютър, за което настоява половинката. Но тя не иска компютър, за да се изфука, както би направил Негово Величество във връзката, а защото върши по-добра работа. Почти е невъзможно един Водолей да бъде разубеден в намеренията му и предвид факта, че отстъплението не е и в лъвската природа, едва ли е някой ще излезе победител. Единственият изход е в примирието. Лъвовете обичат да ги галят по гривата, но и по егото, а Водолеите не са най-големите ласкатели. Със сигурност биха оценили интелекта му, но по-често това е крайно недостатъчно за Царя. Разлика в характерите се усеща и в интимността. Водолеят иска до себе си първо приятел, след това партньор в любовта. За Лъвовете е обратното – те искат първо любовта и са готови да я преследват до край.
Най-доброто от тази конфигурация: Изненадата и непредвидимостта във връзката. Те са истинско предизвикателство за Лъва и неустоимо го привличат. Никога не се знае кога един Водолей ще каже „Обичам те” на Лъв, но каже ли го, може да е завинаги.

Лъв и Риби
Звучи почти невероятно. Но по странен начин, тази връзка може и да е успешна, противно на вярването, че огънят и водата не могат да живеят под един покрив. Рибите са сантиментални, емоционални и отчаяни романтици. Обичат ласките, докосванията и страстните погледи. Не може да се отрече, че по това доста приличат на Лъва. Също имат добро сърце и могат да са щедри до безкрайност. Понякога чувстват нужда да се изолират и усамотяват от половинката си, но не за да я наранят, а за да се очистят от погълнатите емоции на другите. Рибите виждат света в жестове и символи. Знаят какво мислят околните и имат силно развита интуиция.
Лъвовете и Рибите са изненадващо добра комбинация в леглото. Първите искат да доминират, а партньорите им с охота се раздават с цялата си душа и обсипват любимия с обожание. Нима има нещо по прекрасно и изкушаващо за един Лъв. Само трябва да се потопи на дълбокото с чувствата и прекрасната връзка да заприлича на истинска приказка.
Най-доброто от тази конфигурация: Безусловната любов, на която са способни Рибите, е може би най-голямата, която някога Лъвовете биха могли да получат. Само трябва да обичат в отговор, за да се радват на дълга и безоблачна връзка.