Отборите на Локомотив Пловдив и Берое завършиха 0:0 в мач от първия кръг на шампионата в Елитната до 19 години, предаде репортер на Glas.bg. Срещата се игра на стадион Пловдив под тепетата, чийто терен бе в доста лошо състояние.

Срещата започна равностойно, но след десетата минута Локо Пд успя да наложи под натиск своите гости. Така се стигна до пряксвободен удар пред вратата на Берое, при чието изпълнение Желязко Калинов разтърси рамката на вратата, нацелвайки напречната греда. Малко преди края на първото полувреме стражът на гостите допусна грешка, топката се отби в краката на Калинов и попадна в Мариян Тонев. Той обаче не намери очертанията на вратата от изгодна позиция.

Второто полувреме започна лошо за Локомотив. Иван Чалъков получи нелеп втори жълт картон за разкарване на топката и напусна терена. Въпреки намаления си състав домакините продължиха да водят играта и да създават повече шансове за гол пред вратата на старозагорци. Гостите също имаха своите възможности за гол в тези минути. Далечните удари на Александър Енев и Денислав Станчев обаче не намериха целта. В последните 5 минути на срещата силите на пловдивчани се изчерпаха и беройци натиснаха здраво своя съперник в неговата половина. Черно-белите обаче получиха право да изпълнят дузпа в продължението на мача, след като при една контраатака Законов бе съборен в наказателното поле. Николай Георгиев застана зад топката, но пропусна златния шанс за победа.

След края на мача старши-треньорът на беройци заяви пред репортер на Glas.bg, че ще подадат контестация срещу съдийството.

Състави:

ПФК Локомотив Пд U19
1  Венцислав Ивов Янков - ВРАТАР
53  Иван Атанасов Караиванов
23  Николай Здравков Кехайов
4  НИКОЛАЙ ИВАНОВ ГЕОРГИЕВ
13  Aрхан Гюнай Исуф - КАПИТАН
5  Даниел Василев Груев
8  Петър Иванов Главчев
21  Иван Венциславов Чалъков
9  Мариян Иванов Тонев
7  Желязко Недялков Калинов
82  Цветан Мирославов Бурдев
ПФК Берое U19
12  Иван Христов Гошев - ВРАТАР
91  Магдален Гошев Петров
33  Надим Руменов Ангелов - КАПИТАН
32  Радослав Атанасов Калчев
77  Костадин Красимиров Пеев
24  Никола Христов Гавов
30  Стоян Георгиев Иванов
10  Александър Енчев Енев
7  Владислав Августинов Христов
27  Денислав Стефанов Станчев
9  Еге Сейхан Реват