Случвало ли ви се е да имате усещането, че всичко ви се разминава и изплъзва на косъм? Или пък точно обратното, че каквото и да правите, каквито и усилия да полагате, нещата все не ви се получават. Истината е, че на някои нещата наистина им се подреждат далеч по-лесно, отколкото на други, тъй като те просто са родени под щастлива звезда.

В едно проучване, което цели да разгадае дали късметът е въпрос на чиста случайност или е кармична предопределеност, специалистите са установили, че той изключително много зависи от зодиака и влиянието на планетите върху нас.

В таблицата по-долу е посочена честотата на инцидентите и нещастните случаи според различните зодиакални знаци и влиянието на планетите.

Специалистите установили, че на първо място по злополуки се нареждат Стрелците, следвани от Скорпионите. Най-големи късметлии пък се оказват Водолея и Близнаците . 

Другото нещо, което прави впечатление, е че силните планети, в своя собствен знак, водят до повече инциденти, например Сатурн в Козирог, Юпитер в Риби, Луна в Рак.

 
Изключение прави Меркурий, който в знаците на владение и екзалтация води до най-малко инциденти.

Доколко може да се съди категорично от тази статистика, остава спорен въпрос, но въпреки всичко фактите са си факти.