Ботев U17 постигна победа и в третата си контролна среща на лагера в Банско. "Жълто-черните" изиграха поредния си силен мач и се наложиха с 4:0 над Дунав (Русе).

Срещата се проведе на централния терен в Банско, който бе в тежко състояние и затрудни двата тима. Въпреки това, "канарчетата" доминираха тотално и показаха прекрасни комбинации в атака и стабилност в защита.

В 4-ата минута Петър Дашев центрира отдясно и Димитър Тонев засече от въздуха на няколко метра от вратата, но кълбото мина високо над гредата. В 11-ата минута "канарчетата" изпълниха ъглов удар и Димитър Пройчев стреля по земя, но вратарят улови.

В 17-ата минута резулатът бе открит, след ново заучено изпълнение на корнер. Този път Димитър Пройчев пусна към Благовест Данчев, който отправи успореден на голлинията пас към Иван Василев, а нападателят отблизо не пропусна - 1:0.

Секунди по-късно "канарчетата" упражниха преса, Димитър Тонев отне кълбото и намери Иван Василев, който отново бе безпогрешен - 2:0. В 25-ата минута нападател на Дунав падна в наказателното поле и главният съдия отсъди пресилена дузпа за русенци, но Милко Баданов отрази наказателния удар.

В ответната атака Иван Василев засече с глава центриране от корнер, но право в тялото на вратаря. В 32-ата минута Благовест Данчев бе фаулиран грубо пред наказателното поле, а съдията изгони провинилия се футболист с втори жълт картон. С изпълнението на свободния удар се нагърби Димитър Тонев, който с мощен шут простреля вратаря за 3:0.

В 36-ата минута "жълто-черните" стигнаха и до четвърти гол. Пловдивчани за пореден път пресираха дълбоко своя съперник и след като отнеха Иван Василев и Димитър Тонев взаимодействаха, а след това Тонев намери Димитър Пройчев в малкото наказателно поле и халфът изпревари защитник, вкарвайки за 4:0. 

През втората част наставникът на ботевистите Стефан Стоянов извърши доста промени в състава си, но въпреки това "канарчетата" продължиха да са по-активният отбор. В 46-ата минута нападател на "сините" остана сам срещу Милко Баданов, но вратарят отлично скъси дистанцията и спаси.

В 56-ата минута Станислав Шопов пусна великолепен пас към Емил Колев и нападателят се опита технично да преодолее стража, но не успя и топката бе уловена. 4 минути по-късно Теодор Костов отправи диагонален удар към вратата на Ботев, а топката мина на метър от гредата.

В 64-ата минута Иво Казаков получи пас зад гърба на отбраната на Дунав и се пробва технично с глава да отбележи, но вратарят отново се намеси добре. До края на срещата интересните ситуации пред двете врати липсваха.

В последната си контрола преди старта на сезона Ботев ще се изправи срещу Левски. Спарингът е в събота (12.08) от 10:00ч. в Банско.