Докато ние , българчетата, се вълнуваме от микроскопичните си проблемчета в своята дръжавица, където някакви хорица ядосват властта с протестчета за парченца земя, във Великата руска империя не си играят на дребно. Там новините са други- мащабни и равни по своя пропагаден размах на мащабите на най-голяма по територия държава в света. https://grani-ru-org.appspot.com/Society/Media/Television/m.263089.html

Тълкуватели на ползите от санкциите обясняват на руските зрители колко добре се отразяват външните забрни на руската икономика, която не трябва да си поставя дребни цели като изхранването на 146 милиона души. Целта трябва да бъде изхранването на 3 милиарда души, живеещи в околностите на Русия, заявява бодро едни специалист по производство на месо.

Афектирани от решението на американските законодатели, които селектираха Русия в един отбор с Иран и Северна Корея, руските гьобелсовци бранят не само родината си от лошите сенатори и конгресмени, но и президента Тръмп от тях. Бранят също Иран с “аргумента”, че дава пример, как една страна може да води агресивна политика, но това да бъде поучително ( за Русия), а не осъдително. Бранят и правото на Северна Корея да има ядрено оръжие, което е гаранция за нейната сигурност и дори бранят страната от …Русия, която е постъпила неправилно, гласувайки в Съвета за сигурност на ООН осъдителната резолюция, предизвикана от предизвикателната й политика на ядрени военни демонстрации.

Ако севернокорейците нямаха ядрено оръжие, щеше да ги последва съдбата на Либия на Кадафи, скърбят за непрежалимия арабски другар по оръжие руските пропагандатори ( Путин не веднъж е казвал, че смята за своя най-голяма грешка решението на Русия да се въздържи при гласуването на резолюцията в Съвета за сигурност, която откри пътя към военната акция на натовските държави срещу либийския режим).

Потребителите на руските новини могат да видят и чуят Жириновски да се подигрва на американците, че не умеят да воюват ( както руснаците), т.е. са страхливци, които никога не са били видени да се вдигат в атака. И вицепремиерът Рогозин е добре дошъл в руските тв новини да хвали Иран за умението му да живее в условията на международни санкции.

Също така, във връзка с годишнината от Хирошима, пропагандаторите ще ви кажат от руския телевизионен екран, че американците са хвърлили бомбите си срещу японците не заради това, че са искали да избегнат нови стотици хиляди- а може би и милиони- свои и японски жертви в една безкрайно продължваща война ( каквато е обявената американска мотивация), а заради своя расизъм. Мразели японците по расови причини. Никога не биха хвърлили атомните бомби срещу германците. Както и Сталин – ако е имал такива през 1945 г., не би ги употребил срещу Германия- защо е бил хуманен.

Сталин присъства и като контрапункт в пропагандата понякога: трябва да се вземат мерки за вътрешна консолидация на страната ( пред лицето на заплахата да бъде взривена вътрешно отвън), но не чак с методите на Сталин, казват говорещи глави от екраните на руските телевизори. Освен това не Русия се меси в американските избори, а американците винаги са го правели. Справка: спечелените от Елцин избори през 1996-та година, което е нямало да стане, ако снимката му не е била на кориците н всички американски издания. Малка подробност в тази “логическа връзка” е, че тъкмо Елцин посочи за свой наследник Путин- пропагандаторите не навлизат в такива ненужни дълбини с батискафа на плиткоумието си.

В увлечението си да се противопоставят на всичко американско пропагандаторите на Путин съобщават от телевизионните екрани, че на американците дори и университетите им не струват- най-много двайсетина били горе-долу добри. Останалите били скапани. А пък средното им образование  било катастрофално. И защо да ги имитираме тогава, след като в СССР имеше най-доброто образование на света?- питат разпалените гьобелсовци.

За руската измама с пренасочването на произведените от Сименс реактори към ембаговата зона на Крим пропагндаторите се възмущават ( във връзка с надигащите се германски санкции по този повод) , че не е спрведливо да се наказват руските патриоти, пожелали да се възсъединят с родината си. В името на тази агресивно-благородна цел още една руска измама в отношенията с партньорите ( Москва измами цяла Украйна като “гарант” на нейната сигурност, че с някаква си Сименс ли ще се съобразява!) явно не пречи, според възмутените пропагандатори.

Поляците са толкова лоши в намерението си да изсекат беловежките гори ( ето един случай, в който критиките на ЕС вършат рбота на Кремъл), че са по-зли и от нацистите, които не биха си помислили нещо подобно навремето, казват от руските тв екрани. Поради което Екатерина Велика е била права да се опита да им “наложи контрол” още през 19 век. “И как не, та нали те са първите, които влизат в Кремъл”, казва един от тези говорители на руската истина. Макар истината да е, че всъщност монголите превземат Москва няколко века по-рано и също така няколко века “контролират” тогавашна Московия, за което руският външен министър Лавров написа в своя статия, че са “способствали за обновяването на руския етнос” .

http://ivo.bg/2016/03/07/лавров-монголското-нашествие-е-обнов/

http://ivo.bg/2016/11/24/златната-орда-и-руските-златни-кубета/.

Руските телевизии заклеймяват американския марал, който е показателен с това, че само допреди петдесетина години расизмът е бил норма в САЩ, но същевременно се прехласват по полуголите снимки на президента Путин, от които ( според телевизионните водещи) в Америка направо получили инфаркт, т.е. ефектът е бил положителен, ако на американците са им се пръснали сърцата от завист- да пукнат дано!

Изобщо, от руските канали извира текстостерон във велики количества, който цели едно здраво “обновяване на етноса” чрез проникване направо в мозъка му.

Share on Facebook