Безработица има за тези, които не искат да работят. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който присъства на официална церемония по откриването на нов завод за автомобилни части на германска фирма в Пазарджик.

“Безработица реално няма. Безработица има за тези, които не искат да работят. Проблемът ни е сега много бързо през техникумите, през дуалното обучение да образоваме повече, да повишаваме квалификацията. От 1 септември с програмата, която сме направили, всяко българско дете да е в училище и, който го възпрепядства съответно да получава санкция, защото в последствие виждате - инвеститорите са тук, а ние не можем да им отговорим с високо производителна и квалифицирана работна ръка“, заяви премиерът.

„Днес можем да се поздравим с поредния добър партньор в България и да пожелаем в следващите години да се развие с тези 2 700 работници“, допълни той.

„След срещата в Берлин нещата много потръгнаха и мога да се обзаложа с вас, че след септември, след изборите в Германия, много по-голям интерес ще има към България“, каза още Борисов.