Ботев Пловдив не успя да спечели нищо и от второто си домакинство в шампионата, губейки на базата си от ЦСКА-София с разгромното 2:6. Канарчетата явно изцяло са насочили мислите си към реванша с Маритимо и отсъствието на Косоко в средата на терена и Генев в защита се оказа пагубно за пловдивчани. Тодор Неделев не взе участие в мача заради контузия. Тежката загуба обаче може да повлия негативно на играчите на Николай Киров.

Резултатът откри Фернандо Каранга в 13-ата минута, а в 29-ата минута Тиаго удвои. След час игра Каранга отбеляза втория си гол, разписвайки се от дузпа, малко по-късно оформи и своя хеттрик.

Наставникът на червените Стамен Белчев също бе предприел няколко промени в сравнение с предишните официални двубои на тима. На пейката остават Георги Китанов, Кирил Десподов и Густаво Кулма за сметка на Черниаускас, Тиаго Родригез и Дюлгеров.

Първото по-опасно положение бе създадено от домакините. В 9-ата минута Алваро Юлиано стреля от дистанция, ударът хвана в крачка Черниаускас, но за негов късмет профуча покрай левия страничен стълб.

Гостите отговориха подобаващо в 13-ата минута. Тогава Манолев осъществи 40-метров пробив по дясното крило и пусна успоредно по земя, бранител на канарчетата отклони топката, която попадна в Каранга и централният нападател отбеляза с шут по земя от 13-14 метра.

Секунди по-късно Чворович изби силен шут извън наказателното поле, Каранга овладя топката и прехвърли вратаря на Ботев, а Минев в опита си да изчисти я прати в собствената си мрежа. Попадението обаче правилно бе отменено заради засада на червения таран.

По-добрата игра на ЦСКА-София в тези минути можеше да даде резултат и в 16-ата минута, когато Тиаго се освободи от Минев и стреля опасно по диагонал, но в аут.

В 22-ата минута ново добро изпълнение в червено, този път на Дюлгеров за малко не доведе до нов гол. Десният бек бе изпуснат от Стоянов, овладя топката на гърди и с параболичен шут от 20 метра нацели напречната греда.

Ботев опита да отговори с шут от фаул на Алваро Юлиано, който затрудни Черниаускас, а при ответната атака Каранга вкара за пореден път във вратата на канарчетата, но попадението отново не бе зачетено поради засада.

В 29-ата минута футболистите на Стамен Белчев вкараха втори гол. След центриране от центъра на терена Каранга се пребори във въздуха с Терзиев и Димов, отклонявайки топката с глава към Тиаго, който с шут от воле разстреля Чворович за 2:0.

Ботев можеше да върне едно попадение в 34-ата минута, но Виана като по чудо не вкара след добра намеса на Черниаускас. Второто попадение събуди пловдивчани, които наложиха сериозен натиск. В 38-ата минута добра атака на домакините отдясно като по чудо не завърши с автогол на хвърлилия се Чорбаджийски, който трябваше да стори това, тъй като Крум Стоянов се намираше зад него и щеше да отбележи. След центрирането от корнер обаче стана здраво меле в малкото наказателно поле на ЦСКА-София, последва шут отблизо, който Черниаускас отрази, но при добавката Балтанов вкара за 1:2.

В заключителните секунди на първата част гостите можеха да вкарат след поредна грешка в домакинската отбрана, но Каранга не уцели вратата след добър изстрел с глава. Секунди по-късно пак Каранга бе изпуснат за пореден път, но с големи мъки топката му бе отнета. В тази ситуация Димов дръпна тарана на червените за гащетата, който падна, но реферът прецени, че не трябва да отсъди дузпа.

Втората част започна като първата – с много грешки в защитата и халфовата линия на Ботев, които водеха до опасности, но на два пъти те се разминаха с трети гол след мелета пред Чворович.

В 54-ата минута Ботев остана с човек по-малко на терена. Левият бек на канарчетата Йордан Минев препъна Манолев и съдията Валентин Железов му вдигна жълт картон. Последва словесна разправа между рефер и футболист, за което жълто-черният защитник видя и червения цвят.

В 61-ата минута Манолев за пореден път преодоля без проблем няколко противникови футболисти и бе съборен от резервата Тони Тасев в наказателното поле. Реферът отсъди дузпа, която Каранга реализира.

Само осем минути по-късно Пламен Димов се размина с топката при безобидно центриране отляво и по този начин позволи на Каранга да излезе сам срещу вратаря, който без проблем оформи своя хеттрик.

В 75-ата минута Вияна намери Косоко като пи учебник и тъмнокожеият атакуващ халф отбеляза за 2:4. Малко след това обаче бразилецът бе отнесен с носилка в съблекалнята, след като оляното му бе буквално пробито от железен бутон на съперник.

В 85-тата минута Кирил Десподов направи загубата на Ботев много тежка, отбелязвайки пети гол във вратата на жълто-черните. В края на мача резултата стана 2:6 за ЦСКА, след попадение отново на Десподов, който се разписа от малък ъгъл.

 

Facebook Comments