Д-р Емилова е известна диетоложка у нас, за която здравословното хранене е едно от най-важните условия за пълноценен живот. Д-р Емилова ни представя пълният текст на своя прочут меден сироп за подсилване на имунитета.
Тази чудодейна смес се приготвя особено лесно и в домашни условия.Необходими са ни следните продукти:
Лимони, от които да изцедим една чаена чаша пресен сок.
Към него е нужно да добавим 3 суп.лъжици домашен пчелен мед.
За да може да стане хомогенна смес бихте могли да бъркате съставките на водна баня.

В никакъв случай не допускайте сместа да заври, тъй като тогава медът ще загуби лечебните си свойства. Готовата смес бихте могли да разредите с малко вода и на бавни глътки я изпийте около 30 минути преди хранене.
Наред с тази лесна, бърза и в същото време изключително ефективна рецепта, д-р Емилова ни съветва да изпиваме на гладно, преди закуската, обяда и вечерята ни, чаша прясно изцеден сок от моркови.
Той също е твърде силен имуностимулатор, но така също има и антиканцерогенно действие.
Ако все пак сме паднали покосени от грипа, често след като сме се излекували, остава остатъчна кашлица, която се оказва много упорита. Ето и съвета на д-р Емилова как да се преборим с него.
Вземаме 2 яйца, от които отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците разбийте до бяло като ги смесвате с три лъжици захар. При кашлица приемайте от тази чудна смес по 1 суп. лъжица преди хранене два пъти дневно.