Много тиха и за щастие успешна акция проведоха днес по обед пловдивската полиция съвместно с пожарната и бърза помощ, видя репортер на Glas.bg. Около 11 часа в квартал Кършияка на ул. "Полк. Сава Муткуров" млад мъж се барикадира, въоръжен с ножове и мачете.

Мъжът на видима възраст около 35 години престоя в апартамента близо 2 часа, но въпреки масовото присъствие на полиция, спораджии и пожарни коли пред офис сградата, в която се намираше той, не личеше по нищо, че в нея се разиграва истински екшън. Повечето пожарни коли и тези на полицаите бяха скрити под моста на Герджика и в съседните улички, за да не изнервят допълнително мъжа, който заплашваше да запали апартамента, в който се намира. Две жени на средна възраст през цялото време даваха информация на полицаите и на парламентьорът, който разговаряше с младежа.

В крайна сметка спораджиите влезнаха в жилище и обезвредиха мъжа, след което при него се качи лекарския екип. На излизане от сграда се получи малък гаф сътворен от автомобил на частна охранителна фирма. Той бе спрял точно зад паркиралата линейка, като пречеше арестуваният да бъде качен в нея. След като униформените му направиха забележка сотаджията премести колата и арестуваният младеж бе качен в превозното средство и откаран за преглед.