Пазарът не допуска празни пространства. Тази икономическа логика се доказа часове, след като инспектори на Агенция по храните в Бургас разчистиха всички търговци на риба по пътя за Приморско, съобщава "Флагман".
 
В събота следобед в акция, ръководена лично от директора д-р Георги Митев, се глобиха и изгониха всички нелегални продавачи, но малко по-късно там цъфнаха техни заместници, пак от ромски произход, отново предлагащи риба с неясен произход. Двама мургави търгаши се оказаха между Приморско и Созопол. Те току-що бяха извадили рибата си и спокойно си я продаваха.

„От Бургас сме, от Кумлука. Идваме да продаваме, защото няма какво да работим”, казаха двамата мъже. След това дадоха честна ромска дума, че рибата не била бракониерска, а я купили от пазара „Краснодар”.

„Идват да ни глобяват – по 500, по 1000 лева. Когато работим ги плащаме – по 20-30 лева. Но като нямам работа не мога да дам нищо”, призна един от търговците.

Другият бе по-откровен. „Да ме глобяват по 1000 лева, по 2000 лева, да пишат, няма проблем!”, категоричен бе младият мъж. „Имам 4 деца, млад се ожених – на 15,16 години. Как ще ги храня?”, опита да се защити бургаският ром.

Поведението на двамата може да видите във видео.