Шумни ресторанти подлудяват жителите на бургаския кв. "Крайморие". През последната седмица оплакванията на хора, които са имали нещастието да си закупят имот по крайбрежната ивица на квартала, се се увеличили. Минимум до 1 часа след полунощ те са буквално заливани от долнопробна чалга и викове, пише Флагман. Става въпрос за ресторантите "Бряста” и "Феникс”, от които са пропищели живущите в курортния квартал. 

"Не се живее вече така! Съжалих, че преди години си закупих къща тук и се преместих със семейството си. В една цивилизована държава това нямаше да се случва – там наредбите и законите се спазват, а и най-малкото – има си някакво уважение. Не може да ми надуват главата с чалга до 1 ч. сутринта и да няма никакви санкции. Недопустимо е!”, възмущава се жител на квартала, който всяка вечер е принуден да става пасивна част от среднощния „купон”.

Тъй като Крайморие е квартал на Бургас, на негова територия важи Наредба №1 за обществения ред в община Бургас. Тя гласи, че „заведения за хранене и развлечения в жилищни сгради или в непосредствена близост до тях или до болници и детски градини не могат да функционират, ако пречат на обитателите - с шум, мирис, вибрации, викове или свади от посетителите и др подобни. Ако не са налице предходните условия, а само се смущават съня или спокойствието на обитателите и съседите, не могат да работят с клиенти след 22 часа”.

Жителите на квартала многократно са подавали жалби в различните отговорни институции. Проверки са извършвани и нарушения – констатирани, но изглежда това не смущава изобщо собствениците на въпросните заведения, чиято силна музика не дава възможност на почиващите да се наспят спокойно и всяка вечер ги тероризира.