Още 2 месеца ще се преминава трудно през граничните пунктове със Сърбия и Гърция, съобщиха от МВР. Основната причина за големите задръствания на ГКПП Калотина са пътуващите от Западна Европа турски гастарбайтери, които се прибират за лятна почивка. Заради големия брой пътуващи задръствания има и на сръбската граница, и на Капитан Андреево.
 
Обикновено работещите в Западна Европа турци започват да се прибират в началото на юли, обясниха от граничната полиция. В края на месеца и началото на август част от тях се връщат по обратния път, но в същото време продължава и потокът на идващите към Турция.

Затова през този период трафикът от леки коли е интензивен и в двете посоки. Пътуването на гастарбайтерите приключва обикновено в края на август и началото на септември и тогава може да се очаква по-спокойно пътуване през Калотина и Капитан Андреево, обясниха от МВР.До края на септември ще се преминава трудно през граничните пунктове с Гърция. Там трафикът е засилен заради големия брой туристи, казаха от МВР.

Основният поток от български летуващи преминава през пункта Кулата. Струпване на коли има и на пункта Маказа. Оттам основно преминават румънски туристи, пътуващи към Гърция. "По-интензивен е трафикът в сутрешните часове на изход от страната, когато много хора пътуват например и за един ден през почивните дни. В следобедните часове трафикът е по-интензивен за леки автомобили на вход", заявиха от МВР, пише "Сега".

През изминалия уикенд МВР отново регистрира сериозен трафик по границите със Сърбия и Гърция. Най-натоварено бе на влизане през Калотина, а на изход - през Капитан Андреево. Опашки в двете посоки имаше на Маказа и Кулата. Струпване на тирове имаше основно на Дунав мост-2 и Лесово на турската граница.