С 300 места ще бъде увеличена „синята зона“ в Пловдив. Това съобщи пред Дарик зам.-кметът по транспорт в Общината Златин Велев. Предложението ще бъде гласувано на предстоящата сесия на местния парламент тази седмица.  
 
Както вече стана ясно, към съществуващата в момента "синя зона“ ще бъде включен един от големите пловдивски булеварди -„България“ – със 130 на брой платени паркоместа, както и още 10 улици в града - „Никола Петков”,  „Иван Андонов“,  „Захари Стоянов“, „Йоаким Кърчовски“,  „Йордан Йовков”, „Леонардо Да Винчи”,  „Петър Парчевич“, „Димчо Дебелянов“, „Георги Раковски“ и „Щросмаер”
 
Пловдивските старейшини ще трябва да одобрят и увеличаването на глобата за неправилно паркиране. Сумите ще започват от 50 лева и ще достигат до 200 лв. Санкциите ще са за спиране в паркове, градини, детски площадки, пешеходни площи, на места за инвалиди и на тротоари в града. 
 
Промените готвят още задържано повече от 3 часа със скоба пътно превозно средство в „синя зона” да бъде освободено само след налагането на глоба от 50 лева.