За мене е добре подготвена схема, която не успя да компрометира главния прокурор, така депутатът от БСП Георги Гергов коментира „ЦУМ гейт” пред Нова тв.

Ясно е, че главният прокурор пречи на някого, но сценаристите не успяха, смята Гергов. С Цацаров той се е чувал няколко пъти, след като гръмна скандала, но главният прокурор не го обвинявал.

На въпрос дали Корнелия Нинова е сред сценаристите на ЦУМгейт Гергов посъветва: "Питайте нея. Щом участва в целия екшън ясно е, че има някаква връзка".

Според него Нинова говорела лъжи за управлението на Пловдивския панаир за времето, когато била в борда му – 2007-2009 г. „Тези листчета, които размахваше, са ала-бала”, коментира Гергов. С нея са се виждали след скандала, поздравявали се. „В БСП се случват неща, които никога досега не са се случвали и този маскарад рано или късно ще свърши. Искахме да има промяна и нещо ново да се случи, но само със смяната на хора няма как да се случи. Няма как да зачеркнеш такива хора Георги Пирински, Георги Божинов, Мишо Миков, Сергей Станишев, Димитър Дъбов, Евгени Узунов, Георги Гергов, Паскалев. Така не се променя партия.”

Много председатели са дошли и са си отишли. И тя ще си отиде рано или късно, но по-добре по-раничко, за да не станат още поразии, коментира Гергов бъдещето на Нинова.

Неговата позиция била с 2 млн. гласа на президентските избори БСП да спечели парламентарните и да направи коалиция с ГЕРБ, която да управлява държавата. БСП водеше с 3 процента 10 дни преди парламентарните избори, твърди Гергов. "Борисов не е Борисов преди 10-15 г., той израсна като политик, той е совалка, носител на мира в Европа", заяви Гергов и допълни, че не е предател и няма да влиза в ГЕРБ. Двамата с Борисов обаче няколко пъти обсъждали евентуално коалиционно управление преди изборите.