Хората в Триград все още са много разстроени. Версиите за смъртта на Кристиян са две - самоубийство и нещастен случай, припомня Нова телевизия.
 
"Момчето както и преди съм казвал е много отговорно и като е видял ужасът, който е настъпил след катастрофата се е уплашил и е побягнал. От там като е видял линейките и полицията и може би е скочил от скалата", каза кметът на Триград Цветан Славков.

"Ако имаше човек, който да му обясни на това дете, че всичко ще се оправи и трябва да се помага на хората, а не да се бяга от положението, може би краят нямаше да е такъв. Родителите му бяха притискани от полицията, че укриват детето. Бащата пък не спираше да си търси детето, обикаляше сам в дъжда, не се отказа и за момент. На всички ни се иска да е живо момчето и да не се е случило най-лошото, но...", завърши той.

"Беше много добро момче, толкова разстроен е бил. Страхотно дете беше", разрева се баба от селото пред камерата. "Той явно от високо е искал да наблюдава какво става след катастрофата. Явно е побягнал към скалите и като е видял какво става. Версиите са две - да е решил да се хвърли или да се е подхлъзнал и да е паднал от скалата", заяви жител на селото.
 
"В събота трябваше да имаме празник на селото, но ще го отменим. На никой от селото не му е нито до ядене, нито до пиене, нито до забава и танци", каза кметът.