Продължавам да поддържам семейството си, да се грижа за тях. Не съм се отказал, не съм се отчаял от живота. Шокиран съм, съсипан съм, разбит съм, но въпреки всичко намирам сили да продължа напред. Това съобщи пред Нова телевизия бащата на самоубилото се българче в САЩ заради играта „Син кит“.

Момичето е живеела с майка си и брат си. Въпреки дистанцията баща й забелязва промяна у дъщеря си и се опитва да говори с нея. Бащата разказа, че дъщеря му е била талантлив артист, чиято дарба да рисува е успяла умело да прикрие дълбоко пазени тайни в картините й. Двамата заедно учили български език, а само три дни преди самоубийството тя му споделила, че свободно говори и руски език. По-късно близките й откриват писма, написани на руски и портрет на 17-годишната Рина Паленкова от Русия. Нейното сбогом-селфи, преди да се самоубие, стана най-споделяната снимка в руската социална мрежа през ноември 2015 г. Това е първият случай, който отключи спекулациите около опасната онлайн игра и оттогава се заговори за „Син кит”, пишат от руския вестник „Новая Газета”.

По ирония на съдбата точно на 1-ви юни, в Деня на детето властите в Атланта, Джорджия разбират за самоубийството на Мария. Специален агент Требър Рандъл от ФБР в щата Джорджия потвърди пред Нова телевизия, че смъртта на Мария е първият подобен случай в щата, който е потенциално свързан с опасната игра „Син Кит”.