Ботев U19 стартира с победа контролните си срещи от лятната подготовка и се наложи с 2:1 над състезаващия се в Трета лига тим на Ямбол. Това бе неофициален дебют за новия наставник на "канарчетата" Тодор Киселичков.

Мачът се игра на един от естествените терени на базата в "Коматево". През първата част Мартин Татаров изведе пловдивчани напред, а до почивката нов гол не падна.

През вторите 45 минути гостите изравниха, но веднага след изпълнението на центъра Илиян Томов отново даде аванс на "жълто-черните. В последната минута на двубоя отборът на Ямбол получи дузпа, но тя бе спасена от Стелиан Ангелов.

Участие в спаринга заради контузии не взеха Васил Пунарджиев и Димитър Димитров. Към състава на "жълто-черните" се присъединиха още две попълнения от шампионския отбор от набор 2000 на Лудогорец - защитниците Светослав Славчев и Василен Марков. И двамата играха по едно полувреме в днешната контролна среща.

След края на мача ботевистите направиха възстановяване в спа-центъра на базата в "Коматево". Утре е почивен ден за "канарчетата", а в понеделник заминават на лагер в Банско.