Локомотив набор 2004 се класира в топ 4 на най-известния детско-юношески турнир в света Готия Къп 2017 в Швеция! Локомотив пребори конкуренцията на 138 отбора от 27 държави и заслужено си осигури място сред топ отборите в света! Възпитаниците на Апостол Костадинов достигнаха днес до полуфинал на турнира. Там те срещнаха Коервер Коучинг (Тунис). Оспорвания двубой завърши 1:1 и двата тима преминаха към дузпите. Локомотив нямаше късмет и отпадна, но се бори мъжки и си заслужи напълно престижното класиране! На специална церемония децата на Локомотив получиха купа и медали за третото място на Готия Къп, а в последствие си направиха и обща снимка за спомен от този скъпоценен миг.

В рамките на 5 дена "черно-белите" герои изиграха цели 9 мача на голям терен, като в четвъртък те имаха 3 мача за по-малко от 12 часа. Въпреки умората, децата от набор 2004 на Локомотив се раздаваха във всеки един мач и показаха на всички подрастващи какво е да играеш за любимия тим.

Похода към топ 4 започна с подготовка, която проведе набор 2004 на високопланинската база в Говедарци. Там момчетата имаха перфектни условия за тренировки, всичко осигурено благодарение на собственика на клуба Христо Крушарски.

Преди една седмица Локомотив кацна в Швеция и още от първия ден започна ударно. Пловдивчани записаха 2 победи и 1 поражение в груповата фаза на турнира. "Черно-белите" надделяха с 2:1 над Потомак (САЩ) и разгромиха с 8:0 Леркилс (Швеция). В последният мач от група 16 "смърфовете" отстъпиха на Нийнщедтен с 1:4, след като от 5-тата минута играеха с човек по-малко заради директен червен картон. След тези три мача Локомотив се класира за елиминационната фаза на турнира.

На 1/64-финалите съперник на Локомотив беше Феникс ФА (Англия). През по-голямата част от двубоя "черно-белите" имаха преимуществото на терена и заслужено победиха с 3:2.

В следващия кръг на 1/32-финалите Локомотив срази Еймсбютелер (Германия), за да последва мач с френския ФК Мугинс. След 1:1 в редовното време, рулетката на дузпите прати Локомотив напред в елиминационната фаза.

На 1/8-финалите "смърфовете" срещнаха испанския Мерседариос. Класическа победа с 3:0 класира момчетата на Апостол Костадинов за 1/4-финалите. Там Локомотив надви и бразилския Хипика Кампинос с 3:1. В спор за финала "черно-белите" отстъпиха на Коервер Коучинг (Тунис) сред драма с дузпи и общ резултат 3:2.

Ръководството, директорът на ДЮШ Иван Маринов и всички треньори в школата на Локомотив поздравяват Апостол Костадинов и неговите възпитаници за големия успех в Швеция! Пожелаваме ви още много трофеи и да продължавате да прославяте Локомотив и България!