Да, да, да, знам, всички пътуват нанякъде, стягат багажа, качват се в семейни автомобили, връщат се със семейни снимки, разказват семейни шеги, а ти дори за скандалите им завиждаш, защото нямаш и с кого да се скараш. Я стига глупости! Възползвай се от това, че в момента си без половинка, за да свършиш някои неща, за които никога не ти е оставало време.

В библиотеката чакат толкова книги, които може да прочетеш това лято. Те ще те отведат в други светове, където липсата на половинка до теб няма да е така осезаема. Те ще развият общата ти култура и ума ти, а това е добра инвестиция за всички аспекти от твоето бъдеще! Освен книгите толкова много филми чакат да бъдат видени от теб. Толкова картини, скултури, фотографии, да не говорим колко музикален свят има за покоряване. Не пропилявай дните си в тюхкане за това, че в момента си сама, ами ги напълни със смислени дейности, които ще ти открият нови хоризонти и вероятно ще те подготвят за следващата ти приказна връзка.

Бъди практична. Липсата на половинка не те прави човек без ръце и без мозък. Впрегни усилията си в нещо градивно – направи ремонт вкъщи, научи се да готвиш индийско или да правиш суши, намери си курс по градинарство или шиене, изхвърли всичко ненужно от тавана и го превърни в уютно място за най-важните си вещи. Въобще развихри въображението си и постоянно прави нещо, дръж се заета и активна. Така времето сама ще бъде щастливо, смислено и ще мине по-бързо.

Разхубави се! Ами да, периодът е идеален да се хванеш със спорт и да се погрижиш за външния си вид. Стегни тялото и влез в най-добрата си форма. Започни да се храниш по-здравословно, а ако не обичаш фитнес залата, поне тичай в кварталната градинка сутрин рано и вечер късно. Този джогинг, ако го правиш редовно, ще сътвори чудеса за теб още до края на лятото. Свикни да си правиш домашни маски за коса, за лице, избелвай зъбите си в домашни условия, смени прическата си. Въобще инвестирай време за своето самочувствие и го остави то да те отведе до следващия период в живота ти, когато вече няма да си сингъл!

Посвети повече време на близките си. Откога не си ходила на село, за да видиш старата си баба? А приятелите от стария клас откога не си виждала? Вероятно от месеци не си писала мейл на стария си приятел, който отдавна живее в Холандия? Сега е моментът да наваксаш и с времето за близките си хора, и с новите социални контакти. Като нищо някъде сред тях ще те чака новото ти любовно вълнение.