Саудитските власти наредиха арестуването на местен принц по обвинения в малтретиране на местни жители, съобщи „Дейли Сабах“, цитиран от факти.бг. Принцът от кралското семейство беше задържан заради кадри, на които обижда и удря други хора. Саудитският крал Салман е посочил, че законите важат за всички.

Сауд бин Абдилазис ал-Сауд е арестуван от местните сили за сигурност. Смята се, че той е насочил огнестрелно оръжие срещу мъж, който кърви и му моли. На един от клиповете пък е заснет с 18 бутилки уиски. Продажбата и консумацията на алкохол в Саудитска Арабия са забранени.

Сред малтретираните има и две жени, както и мъж от Йемен. Все още не е ясно откога датират инцидентите, но се смята, че са се случили в столицата на кралството Рияд.

Саудитският крал нареди да бъдат взети свидетелски показания от жертвите на принца. Той посочи, че „тези, които извършват престъпления, ще бъдат арестувани и съдени от законите на шариата“.

Това не е първият път, в който саудитският крал нарежда арестуването на член на кралското семейство. През октомври 2016 година принц дори беше екзекутиран. Той бе признат за виновен за убийство, извършено през 2012 година.