Братята Цветан и Петър Петрови, които вчера пребиха бременно момиче и приятелят й при засечка на магистрала „Тракия“, ще се сдобият днес или утре с обвинения за хулиганство и побой. Пред Блиц шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков коментира, че по никакъв начин няма да толерира подобни прояви, че подчинените му са действали мигновено след сигнала и че се търсят очевидци на мелето. 
 
„Ще бъдем безкомпромисни и декларираме нулева толерантност към хора, дръзнали да извършат подобни прояви“, каза още Илков. Стресиращото е, че никой от преминаващите автомобили не е спрял, за да помогне на двойката. Младата жена е била удряна в лицето и ръцете, за щастие не са и нанасяни удари в корема. Тя е в ранна бременност, която още не личи, иначе кой знае как биха реагирали биячите, коментираха разследващи.

Според Блиц 55-годишният Петър Петров е с две осъдителни присъди, едната от които е условна. Преди време той е осъден за побой и хулиганство, а също така и за открадната от Бургас кола. В момента той е в ареста за 24 часа. Очаква се прокуратурата да поиска постоянното му оставяне зад решетките. Брат му Цветан, който лежи със счупена челюст в „Пирогов“, вероятно също ще бъде арестуван.

Както съобщихме, вчера на аутобана станала засечка между две коли. Агресивните братя слезли и смлели от бой 31-годишен мъж и приятелката му. През цялото време мъжът крещял да не пипат момичето, защото е бременно. Полицията е задържала двамата побойници в столицата.