Множат се русиите- след “Новорусия” на украинска територия беше обявена и “Малорусия”, която вече има претенции да бъде ..истинската Украйна.

Матушката Русия уклончиво отговаря ( засега), че е “непричом”. Било самостоятелна инициатива на Александър Захарченко в Донбас. Нещо като самопредлагането на НРБ за част от СССР от страна др. Тодор Живков въпреки гнусливия мълчалив отказ на Москва да приеме подаръка от страна на двукратно фалиралия продукт на съветската окупация.

Матушката ражда руски анклави като селянка от не много далечното минало ( и в България), за да има кой да й работи на нивата. В наши дни родилният процес протича в зависимост от местните особености на гнездото, в което руската кукувица снася яйцата си..

В грузинска Абхазия поводът на матушката да набие непослушния дребен грузински съсед беше абхазкият сепаратизъм, подклаждан от Москва в разгара на руския петролен бум. Подкупването на абхазките сепатаристи ставаше чрез ударно раздаване на руски паспорти. В резултат пустите кавказци мигом и почти вкупом се оказаха московци и матушката прати мутри с танкове, артилерия и самолети да смажат от бой грузинците, несъгласни с тази политика на пълзяща руска анексия.

В Украйна Матушката постигна подобен успех не чрез раздаване на паспорти, а с помощта на подстрекаване на руския нацонализъм сред своите чеда, на които новите украински влсти щели да пречат да говорят на руски. За целта матушката снабди местните сепатаристи с тежки военни машини, противовъздушни ракетни комплекси, военна и разузнавателна експертиза, както и с всякаква логистика за водене на война срещу украинската държава. Изпрати и “доброволци”, които погребва в родината след това тайно и без почести.

А в България? Не веднъж съм цитирал руския император българофоб Александър III, който съветвал своя външен министър Гирс : “в България действайте с пари”. Този крилат съвет е взет на хибридно въоръжение срещу днешната малка Русия, каквато е България в рамките на ЕС – видно и от обявения миналата седмица доклад на Европейския съвет за външна политика, според който България е рекордьор по произвеждането на проруски и антизападни партии в ЕС.

Изразител на истината за тактиката в придърпванато на България под един юрган с руската мечка стана миналия септември руският депутат и виден телевизионен пропагандист Пьотър Толстой. С сдве изрчения той разкри реалността и очерта бъдещето на руските методи в България: вече купихме Черноморието, ще купим и останалата част от България. От това, че той “издаде” четата” най-много се възмутиха българските русофилски участници в сделката. От търбуха на руския троянски кон в нашия заден двор се дочуха русофилски писъци : “ не ни издавайте преждевеременно- толкова вярно ви служим в процеса на разпродажбата на страна, а ни разкривате преди да му е дошло времето да празнуваме пълната русификация на България”!

На ( такива като) него и на възмутените у нас от истината, които той издаде като съучастници по русофилска линия, би трябвало да им бъдат задададени два основни въпроса: защо точно България оглавява списъка от купувачи на имоти в чужбина от руски държавни служители и по какви причини руската държава поощрява тази тенденция ( и като допълнение- да каже защо крие това).

Всъщност, “най-интересното” е, че призваните да задават тези въпроси у нас се правят на ударени. Нито първата, нито втората, нито третата нито четвъртата власт питат. Напротив, дружно и поотделно се радват на руските пари , чрез които ни превзимат. Внесеното от СССР тук мото на комунизма “На крак, о парии презрени” се превръща днес у нас в “елате пари, превземете ни”, т.е. в “ела , мечко, изяж ме”. Което не пречи на руската пропаганда и на нейните адепти тук да плачат на измислните гробища на “европейското иго” в България.

Думата по този въпрос в публичното пространство тук имат онези нашенци, които са захлебили лично от руския избор България да бъде превърната в руски имотен анклав. Във филм на БТВ може да се види и чуе, как един от тях се оправдава, че ако не били руснаците, щели да бъдат китайците, турците или други- пък руснаците поне ни били братушки!

Само че “други” не се натискат да изкупуват България, нали. А обяснението, че руските собственици напирали заради “мекия климат” – какъвто например има също и в Крим ( и защото било добре демографски за Българя, както казва в кадър руски съпруг на българка в Поморие) само прави още по-оглушителна липсата на сериозните въпроси за първопричината за руското имотно нашествие, което, както казва репортерката, е на обща стойност от 18 милиарда евро и е повече от печалбата, която България би могла да реализира от проекти като АЕЦ “Белене” и “Южен поток”. http://www.btv.bg/video/shows/btv-reporterite/videos/btv-reporterite-malkata-rusija-1-chast.html

Share on Facebook