Летният сезон вече е в разгара си и конкуренцията в борбата за туристи започва да става все по-ожесточена. Хотелиери в Слънчев бряг не спират да си правят мръсни номера. Такава е една от версиите, по които работят разследващите след вчерашния сигнал за бомба в хотел "Регата" в морския курорт. 

Около 21:50 ч. непознат мъжки глас се обадил на рецепцията, за да съобщи за поставено взривно устройство в сградата. Служителите и гостите на хотела са евакуирани за броени минути. Извършена е щателна проверка от полицията, но съмнителни вещи или предмети не са открити, съобщава "Флагман".

Управителят на хотела попълнил декларация, с която поел отговорност обектът да продължи да функционира с нормален ритъм.

Разследващите установили, че телефонното обаждане е осъществено от уличен телефонен апарат, разположен до почивна станция "Марица Изток" в Нсебер. По случая е образувано досъдебно производство.

Припомняме, че това е втори подобен случай само в рамките на един ден по Южното Черноморие. С бомба беше заплашена дискотека в Приморско.