Българинът Георги Мичев, който е на почивка в Гърция, разказа в ефира на bTV за ужаса, който е преживял по време на водния ад. Нашенецът почива с компания на къмпинг в Каламаци, Ситония.

По време на циклона „Медуза“ имаше много дъжд. Той вече отслабва. Първата вълна бе поета от почвата, но втората не можа, защото беше много голям дебитът и се получи наводнение. Ние прехвърлихме багажа в кемпера, но улиците се превърнаха в реки", разказа той.

За неговата компания щетите са само материални. "Имаме 2 пострадали коли, които не могат да се използват повече и са уведомени застрахователите, и багаж, който не е използваем към момента – вещи, електроника", допълни той.

По думите му сега ситуацията вече се нормализира и служителите на къмпинга вече се опитват да възстановят лукса, който предоставят на гостите.

Припомняме, че големи порои паднаха в Гърция и Хърватия в последните дни. На места се изляха над 180 литра на квадратен метър и положението наистина беше критично - блокирани туристи, унищожени плажове, гръмотевица дори уби човек.