Днес, в 7.15 часа по Гринуич, започва първият кръг от преговорите по брексита. Главен преговарящ от страна на ЕС е Мишел Барние, а от страна на Обединеното Кралство е Дейвид Дейвис. По всичко личи, че предстоят яростни пазарлъци, с неясен изход. Но, каквото и да ви говорят, пак, както винаги, става дума за пари. Много пари, които някой не иска да дава, а друг иска да взема и то постоянно. Цялата ситуация прилича на шумно бракоразводно дело - лакомата съпруга иска да изпие кръвчицата на богатия си съпруг на всяка цена, само защото той е имал глупостта да се ожени за нея.

---

ЕС смъмри Ердоган относно смъртното наказание. Ердоган усилено се опитва да го наложи. „Нас не ни интересува какво мисли Ханс, а какво мисли Ахмет за смъртното наказание.“ - заяви той на многохилядния митинг в Истанбул. Лошото е не в завръщането на смъртното наказание - не се и съмнявам, че изроди, педофили и убийци не заслужават живот. Лошото е, че то ще бъде използвано от Ердоган да се разправи с участниците в преврата. Горките войничета! Тълпата е ревала: „Смърт за превратаджиите!“

---

Австралийската външна министърка, Джули Бишоп, остро е критикувала Тръмп за забележката му относно Жената на Маркон - Бриджит. „Тя е в много добра форма!“ - коментирал Тръмп. За българското ухо, забележката звучи невинно, но за западняка тя е доста груба, да не кажа обидна - така се коментира състоянието на много възрастни хора. Подтекстът е: „Ах, колко си стара, обаче, ето на! - още си жива.“

---

Атаките в Лондон, със заливане с киселина, се увеличават неимоверно. Вътрешната министърка Амбър Рууд, настоява за увеличаване на наказанието за това престъпление, до най-високота степен - „доживот“. Защото и жертвите на такива престъпления остават увредени доживот. Не знам дали това ще спре киселинните атаки - в много от културите, живеещи в Лондон, такова отмъщение е норма. Лично аз, понеже в съседната къща живееше „самотна майка“ от Ямайка, съм треперила да не предизвикам с нещо ненавистта й и да стана жертва на киселинна атака. В някои мюсюлмански култури пък - това е наказанието за женско вироглавство. Така че - като събереш сто народа да живеят заедно, културното обогатяване дебне отвсякъде.

---

Висши италиански, държавнически фигури плашат Европа, с емигрантска вълна. Истината е, че Италия е препълнена с бежанци от Африка и правителството е склонно да им раздаде европейски паспорти по бързата процедура и да ги пусне да идат, където им сърце иска - кеф им Германия, кеф им Франция. Имам предложение - директно емисари да ходят из Африка и да раздават европейски паспорти. Така поне няма да се налага да ги спасяваме в морето, бедните бежанци - направо си хващат самолета и отиват по живо по здраво, където са си намислили. Една такава „безудавническа“ технология. Ти да видиш!

---

Десет години от налагането на забраната върху тютюнопушенето в UK. Вестниците са пълни с бравурни статии - та как почти два милиона са отказали цигарите, та какви закони и забрани са произлезли от забраната, та втора и трета ръка пушене, та пасивно пушене. Направих си труда да изчета почти всички статии по темата - само комсомолски рапорти как са намалели пушачите. Нито дума какво е постигнато в здравна посока, нито дума за целта на упражнението - за какво беше всичко това? Къде са им отчетите, статистиките за намалели заболявания? Има ли вече доказателства, че тежките заболявания спадат? Мълчат като пукали и се тупат в гърдите с успехи къде и какво били забранили и само с половин уста намекват, че сърдечно-съдовите заболявания са спаднали с десетина процента. Дрън-дрън, че пляс цялата работа.

Яжте, пийте, пушете, правете секс и си живейте живота - така или иначе всички сме смъртни и ще умрем.