Локомотив Пловдив постигна впечатляваща победа с 1:2 като гост на Етър за началото на шампионата. В момент, в който всички очакваха черно-белите да са обезверени, те показаха добра и разнообразна игра и стигнаха до трите точки на стадиона в Ловеч. Всичко бе срещу Локо Пд днес. Час преди началото на мача Мартин Камбуров напусна отбора. Президентът Христо Крушарски заяви пред PlovdivDerby.com, че няма да спира играча и добави, че в понеделник лично ще раздаде пари на Лаута, както и че ще докара двама футболисти от Бразилия. Трите принудителни смени също не сломиха локомотивския дух в играчите, подкрепяни безрезервно от около стотина привърженици на стадиона. Везалов, Сержо и Марков напуснаха терена заради травми, като последния се прибра в съблекалнята с окървавено лице след среща от близо с коляното на съперник.

В 31-ата минута Ванчо Траянов намери с отличен дълъг пас Веселин Марчев, който от своя страна технично си спря топката на гърди и без да се бави прониза Кирил Акалски. В самия край на полувремето Дани Кики отбеляза страхотен гол за 0:2 с удар извън границите на наказателното поле.

В 82-ата минута Цветомир Тодоров вкара трето красиво попадение в този мач след прецизно изпълнение на пряксвободен удар.