"Пуснатият по медиите анонимен сигнал за това, че в Пещера група роми, които отивали с автобус на погребение и са набили шофьора, не отговаря на истината. Категорично няма човек, който е бил малтретиран, нито пък са вадени колове и резачки срещу полицаите в ромската махала.
 
В полицията изобщо не е подаден сигнал от потърпевш, преди месец е имало единствено сигнал на 112 от бащата на шофьора, че има инцидент. Проверка е установила, че е  имало размяна на закани между ромите и водача на рейса, но до побой не се е стигнало",  коментираха пред БЛИЦ от дирекцията на полицията в Пазарджик относно информацията за поредната вандалщина на роми в региона. 

Установен е въпросният шофьор, той не е подал оплакване. Проверка пък показала, че във въпросната фирма, от която се твърди, че е автобусът, изобщо нямат рейсове и не извършват подобни услуги.
 
"Подобни непроверени твърдения и сигнали могат да доведат и целят явно създаване на напрежение и провокация", коментира шефът на ресорната дирекция Йордан Рогачев. Той добави, че ежеседмично полицаите в Пазарджик и жандармерията от Пловдив провеждат акции във всички райони на областта, обстановката е спокойна.