Сигнали за отровна вода от различни краища на страната постъпвали във временната комисия за урана в Хасково. Притеснения за чистотата на водата дошли и от Монтана, където се твърди, че има манган. Това стана ясно от временната комисия в парламента, която имаше за цел да установи замърсяването на водата у нас и най-вече уранът намерен в Хасково.

Вредни елементи имало още и във водата в Раковски и сливенското село Крушаре. Депутатите искат да се създаде междуведомствена комисия, която да следи чистота на водата. В нея да влезе МРРБ, МОСВ, МЗ, МИ, МЗХГ и научни институти към БАН.

Временната комисия не можела да си свърши работата, заради продължителните проби. Тази комисия ще трябва да действа своевременно.

Левицата поиска в нея да влязат и представители на общините. Трябвало да е ясно кой за какво отговаря, според председателя на временната парламентарна комисия Георги Колев. В случай на констатации за отровна вода трябвало да има ясен механизъм на действие. Така и хората щели да са по-спокойни.