Има спречквания, които са маловажни – като например, отишла си на кино, вместо да изчакаш гаджето си да гледате филма заедно.

Но има и други, които изглеждат невинни отначало, но се настаняват във връзката ви като дървеници, които лека-полека „прояждат“ любовта ви и водят до раздяла. (Понякога, дори без да разбереш как и кога са се озовали там.)

Разкриваме кои са лошите привички, които бавно, но сигурно ви приближават към крах.

 

1. Разчиташ прекалено на дигиталните технологии.

Смартфоните и техните производни са номер едно пречка за връзката. Не е изненада, че вниманието е едно от най-щедрите неща, които двама души могат да си предложат един на друг. Когато си постоянно съсредоточена от случващото в телефона си, ти изпращаш безмълвни сигнали към партньора, че той не е важен за теб, дори да стоиш срещу него на масата.

2. Не знаете как да комуникирате един с друг.

По същия начин, текстовите съобщения, изпращането на снимки и клипчета по чата не може да замени един истински разговор. Емоционалната връзка не съвпада с тясното място на екрана на смартфона. Кратката онлайн комуникация често води до неразбирателства и нараняване на чувствата, които лесно могат да се избегнат при разговора очи в очи. Много двойки са загубили методите за комуникация, способни да ги сближат. Споделянето на чувствата в директен разговор води до заздравяване на любовта, помни това.

3. Винаги гледаш за някой/нещо ново/по-добро.

Този тип държание се нарича синдромът на „единия крак извън вратата“. При него, ти се фиксираш върху това какво не е наред с партньора ти, вместо да мислиш за това какво му Е в ред. Тъжното нещо при синдрома е, че никога няма да разбереш как наистина би изглеждала връзката ти. Преживяването е напълно различно, когато и двамата мислите по един и същи начин.

4. Винаги гледаш за уж по-добрите връзки на хора в социалните мрежи.

Спри. (Знаем, че е трудно.) Щастливите образи на разни познати и непознати хора във Фейсбук може да са тотално различни от действителните. Същевременно, ти смяташ, че останалите са по-влюбени от теб. И се чудиш какво не ти е наред (или на партньора ти). Сравняването е токсично занимание, както за материални блага, така и за емоционални.

 

5. Загубваш искрата (както в ежедневието, така и в спалнята).

Третирай сексуалния си живот така, както правиш с всички останали аспекти от живота си. Поемах отговорност за собствените си сексуални нужди, а двамата се научете как да споделяте един с друг какво точно искате, учейки се заедно за това кои са най-добрите механизми за заздравяване на връзката.