На 3 юли 2017 г. Районна прокуратура-Асеновград привлече като обвиняем по бързо производство Петър Низамов, на  31 г., за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

На 2 юли 2017 г. в гр. Асеновград се провеждал протест, в който се били включили около 5 000 души. При достигане на участък с кръгово движение в града възникнал конфликт, който обвиняемият Петър Низамов заснел с личния си мобилен телефон. След това, без да бъде провокиран, той се насочил към оператор на телевизия btv, с когото не се познавали.  Обвиняемият Низамов хванал оператора с едната ръка за врата и му нанесъл удар в областта на дясното око. Установено е, че обвиняемият Низамов отправил множество обидни думи към оператора, след което заплюл него и видеокамерата, която държал. Това било извършено пред много хора. След намесата на полицейски служители инцидентът бил прекратен.

Обвиняемият Петър Низамов е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. До момента той е бил осъждан три пъти за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди –престъпление по чл. 131 ал.1 т. 12 от Наказателния кодекс, като по тях е бил реабилитиран на 12 февруари 2017 г. Под ръководството на Районна прокуратура-Асеновград продължават действията по разследването.