Средно 15 - 20 лева излиза пътят до морето с превоз с частен автомобил от сайтове за споделени пътувания. Това сочат обяви на водачи, които търсят компания, за да споделят разходите за гориво.
 
Собственикът на возилото посочва в офертата марката на автомобила, дали има климатик, свободните места, мястото от където тръгва и докъдето стига, както и часа на тръгване и пристигане, пише "Телеграф".

В София се тръгва от различни места, но основните пунктове са два. След края на работния ден от 17:30 до 20 часа вечер в петък бензиностанция "Шел" на "Подияне" става като импровизирана гара. Спират всякакви коли, а водачът качва две-три чанти и пътниците и продължават. Оттам пътува за магистрала "Хемус" през Ловеч, Търново, Шумен, Варна. "Предимството е, че не се возиш в миризлив рейс и често хората вече пътуват с хубави коли,. Пред мен последно се качиха в един мерцедес Е класа две девойки. Има музика, климатик, пиеш бира вътре в колата, ако искаш спирате, когато искаш за цигара, за тоалетна", обясняват редовни потребители на споделеното пътуване. За Бургас срещите са на Окръжна и на Метро, там се правят също и за Стара Загора и Пловдив, общо взето всичко по АМ "Тракия". 

"Рискованото е, че не знаеш на какъв идиот попадаш, аз винаги им проверявам фейсбук профилите да видя все пак що за хора са или ако имаме общи познати им пиша, за да знам при кого се качвам", обяснява още потребителят.