Станислав Шопов поведе Ботев към шампионската титла в Републиканското първенство при набор 2002. Капитанът на "канарчетата" направи редица силни мачове, а на финала вкара феноменален гол, с който изведе ботевистите напред в резултата. Един от най-големите таланти в школата на Ботев даде мнението си пред сайта на "жълто-черните":

 - Как ти се видя мачът и с какво затруднихте отбора на Лудогорец?

 - Отборът на Лудогорец се защитаваше през цялото време, а ние атакувахме постоянно. Създадохме сериозна преса, с която ги затруднихме максимално.

 - Вкара прекрасен гол, разкажи малко повече за ситуацията.

 - Получих топката в половината на Лудогорец и преодолях няколко защитника. След това видях вратата и стрелях. Винаги се опитвам да насоча топката по този начин, не винаги се получава, но не бих казал, че е станало случайно.

 - Кой беше най-силният мач на Ботев на Републиканското първенство?

 - Определено най-силният ни мач бе този срещу Левски на "Коматево", когато ги победихме с 4:1. Още след първия мач на Републиканското първенство, в който се изправихме срещу Локомотив (Пловдив) знаех, че ще бъдем шампиони.

 - Вече имаш доста спечелени купи зад гърба си, на терена наистина изглежда, че изпитваш удоволствие от играта.

 - Надявам се да има още много трофеи, които да спечеля. Изпитвам огромно удоволствие от играта на всеки мач. Спре ли удоволствието от играта, спира и футболът.

 - След мача със Славия феновете от трибуната в "Коматево" заявиха, че с представянето си заслужаваш да играеш срещу Партизани в Лига Европа. Радва ли те това и усещаш ли подкрепата им?

 - Футболът е най-вече за феновете и няма как да не съм щастлив от този факт. Радвам се, че доставяме удоволствие на феновете с нашата игра и ги караме те да почувстват това, което ние изпитваме на терена.

 - Какви са твоите амбиции?

 - Продължавам да работя усърдно, за да мога един ден да играя футбол на световно ниво. Това разбира се минава през дебют в мъжкия отбор на Ботев.