Имам един приятел, който всеки ден си повтаря мантрата, че мастурбацията е най-приятният начин да правиш любов с човека, когото обичаш най-много. Готова съм да споря, щото доста народ явно не се обича достатъчно, щото и през ум не му минава да си „посегне”.

Около мен има немалко дами и няколко господа, които изобщо не се докосват, камо ли да си позволяват лукса сами да се докарат до оргазъм.
Има и такива, които толкова са прехласнати по собственото си сексуално великолепие, че през ум не им минава идеята да вземат да се споделят с креватни другари.

Оказва се, че това се дължи нетолкова на добре отгледан нарцисизъм, макар че и това стои някъде в резюмето на възвишено отдадените мастурбатори, а на количеството мъжки хормони в организма.

Жените, които разполагат с повечко тестостерон, изобщо не си поплюват - обичат се самостоятелно плътски по много и често и въобще не им се занимава с маймунски движения, които включват и мъж.

Тестостеронът е стероиден хормон, който се отделя от яйчниците при жените и от тестисите при мъжете, както и от надбъбречните жлези и при двата пола. Оказва се, че повишените му нива нямат нищо общо с със засиленото желание за мастурбацията и секс при мъжа, но по-обилното му наличие в женския организъм потиска желанието ни да правим любов с друг освен с нас. По-високите нива на този хормон се наблюдават при дами, които са отскоро във връзка или нямат партньор. Тези, които имат дългогодишни любовници, имат занижени нива на тестостерон.

И за нас, и за господата мастурбацията е най-лесният начин за правене на любов с тялото ни, ползвайки най-интимните си части във вариации, които често се свеним да покажем на другия.

Сексуално самодостатъчната и независима жена е динамо. Тя не се страхува да изисква това, което й трябва за постигане на удоволствието. Не робува на сексуалните постулати на обществото, което забранява това, а позволява онова. Кефи я да влиза в различни роли, излизайки безкомпромисно извън традиционните школи, използвани на сексуалната сцена, па макар и понякога да играе моноспектакъл.

С две думи, не я занимавай със секс, защото си е самодостатъчна... Поне докато не се намери някой да я влюби повече в него, отколкото в нивата й на тестостерон.