Ботев разби Славия с 5:2 в полуфинален мач-реванш от Републиканското първенство при набор 2002. Срещата се игра днес 18:00ч. на централния терен в "Коматево". В първия двубой, който се игра на стадион "Славия" в столицата, двата тима завършиха 1:1 и така с общ резултат 6:3 канарчетата се класираха за финала.

Финалът е на 1-ви юли във Влико Търново от 18:00 часа, научи Glas.bg.

НА ЖИВО:

Съставът на Ботев Пловдив: Баданов, Георгиев, Чернев, Богданов, Шопов, Русев, Казаков, Славов, Стоименов, Иванов и Трифонов.

Съставът на Славия: Виденов, Атанасов, Попов, Спасов, Добчев, Тодоров, Ушгелов, Костадинов, Памчев, Пинджуров, Дилов и  Илиев.

1' Начало на мача

2' Ботев започна много атакуващо мача. Стоименов извади към Даниел Иванов, който отклони , но над гредата

4. ГОЛ ЗА БОТЕВ ПЛОВДИВ! 1:0 Попадението падна след изпълнение на корнер от странна на Слави Шопов, който сложи топката на главата на  Иво Казаков.

5. ГОЛ ЗА СЛАВИЯ! Само минута трая радостта за на жълто-черните 1:1. Точен за белите бе Тома Ушагелов.

12' ГОЛ ЗА БОТЕВ ПЛОВДИВ! Жълто-черните отново излизат напред в резултата! Отново капитанът Слави Шопов бе замесен в попадението за 2:1. Той центрира по перфектен начин в наказателното поле, където Георги Трифонов вкара с глава.

13' ГОЛ ЗА БОТЕВ ПЛОВДИВ! Канарчетата пак вкараха гол. Резултатът вече е 3:1! Иво Казаков наказа грешка на вратаря на гостите Виденов!

15' ГОЛ ЗА БОТЕВ ПЛОВДИВ! Жълто-черните смазват съперника с четвърто попадение! Георги Трифонов отбеляза четвъртото попадение за пловдивчани и второ на неговата сметка!

31' След четвъртото попадение на Ботев Пловдив темпото видимо спадна. Канарчетата имат инициативата и атакуват, но натиска не е толкова убийствен както в първия четвърт час игра.

32' Георги Трифонов бе близо да оформи своя хеттрик след центриране на Шопов, но стражът на Славия спаси.

33. Минута по-късно белите имаха възможност да намалят разликата, но Панчев не намери рамката на вратата

35. КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ!

Срещата се наблюдава на живо от трибуните от стари-треньорът на националния отбор Марчо Дафчев. Интересно е, че той е в компанията на треньора на Локо Пд при този набор Георги Недевски, а черно-белите бяха отстранени именно от Ботев на осминафиналите. Това доведе до редица унищожителни коментари от страна на бившия треньор от школата на Локо Пд Любомир Бурнарски, който разкритикува жестоко наставника на смърфовете.

36' ГОЛ ЗА СЛАВИЯ! Хубав удар на Кристиян Тодоров от границата на наказателното поле и резултатът вече е 4:2.

47' Аспарух Славов остана очи в очи с Виденов, след като бе изведен от Шопов, но вратаря отрази.

60' Славия бе на косъм от това да вкара нов гол, но блестяща реакция на Баденов след удар на Ушагелов запази резултата непроменен.

70' Феноменално изпълнение на Шопов оформи крайното 5:2!

Веднага след последния съдийски сигнал Славия получиха бронзовите си медали.