Неделята пак ще обгърне Пловдив в гореща прегръдка. Ако не сте поели на плаж или пикник по околните поляни, по-добре останете у дома, поне в най-топлите часове по обяд. Съберете, колкото може, хлад от климатика, защото в сряда живакът в термометрите под тепетата ще надхвърли дори 37-38 градуса.

Днес през целия ден и в цялата страна ще е предимно слънчево, след обяд в равнините и низините - горещо. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове над южните и източните райони. Валежи не се очакват.

Максималните температури ще са предимно между 31 и 36 градуса, малко по-ниски ще са по Черноморието.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца, през деня слабо ще се понижи. В планините ще преобладава слънчево време.

В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над Родопите. Превалявания са малко вероятни. По билата ще духа слаб северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 25 градуса, на 2000 м - около 19 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 27-30 градуса. Температурата на морската вода е 21-25 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала. /Марица.бг