Невероятно обяснение даде преди минути пред съда циганинът Марин А., който почти уби от бой непълнолетния си брат преди 4 дни. 24-годишният неграмотен мъж опита да оправдае постъпката с това, че хванал своя роднина на калъп със собствената му жена, пише "Флагман".

"Аз ги хванах след престъплението. Лежаха голи и правеха секс в леглото. Какво да направя, г-н съдия? Ритнах го”, обяви Марин по време на гледането на мярката му за неотклонение.

Преди началото на заседанието се разигра истински цирк между двамата адвокати на циганина, които се караха кой да го представлява. Оказа, че присъствалият на разпитите пред съдия защитник Захари Кирилов не желае да се занимава с процеса на многократно осъждания ром.

Припомняме, че в понеделник вечерта Марин преби от бой 16-годишния си брат в циганската махала „Кумлука”. Младежът беше приет в кома в МБАЛ Бургасмед, където лекарите се бореха над 10 часа за живота му. По време на престъплението Марин е употребил сериозно количество алкохол и синтетична дрога. След минути Бургаският окръжен съд ще обяви дали циганинът остава в ареста.