Окръжен съд Пловдив разглежда в момента искането на прокуратурата за налагане на мярка "задържане по стража" спрямо Цветан, който уби баща си в кв. "Столипиново". Обвиняемият влезе в съдебната за бос, а държанието му по време на заседанието бе неадекватно, предаде репортер на Glas.bg.

"Не го искам този адвокат, защото не искам", каза Цветан.

Прокурор Марин Пелтеков протестира и съдът прие протеста му. Така адвокат Вангел Колев остана негов защитник.

"Не искам да съм задържан. Не съм виновен", продължи Цветан."Български знам, учил съм до 5 клас, мога да чета и пиша", похвали се още той.

Държавното обвинение поиска потвърждаване на мярка "задържане под стража". Според него, вече има събрани достатъчно доказателства, че именно Цветан е убил баща си. "Има опасност да се укрие или извърши друго престъпление" каза прокурор Пелтеков и цитира свидетелството му за съдимост.

Ако бъде признат за виновен, Цветан го чакат между 10 и 20 години затвор.

"Нищо конкретно няма в тези доказателства", репликира адвокат Колев. "Той е неадекватен, вижте отговорите му днес. Нека се направи психиатрична експертиза, за да се установи дали той може да носи наказателна отговорност".

"Други хора са виновни. Искам вече да бъда свободно", каза пред съда Цветан.

Припомняме, че до момента е установено, че на 22 юни 2017 г. в гр. Пловдив, Цветан е нанесъл няколко прободни рани с нож в областта на гърдите на баща си - Наско А., на 55 г., който впоследствие е починал от травмите.

Цветан е с влязла в сила присъда от 30 ноември 2016 г. за грабеж  - престъпление по чл.198а ал.1 от Наказателния кодекс, с която е осъден на четири месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок