© Plovdiv24.bg
Започна разкопаването на възловото кръстовище до кооперативния пазар в Асеновград заради Водния цикъл. По време на строителните дейности колелото частично се затваря за движение на пътни превозни средства, съобщи ресорният зам.- кмет на общината инж. Петър Бояджиев. За месец движението на рейсовете от градския транспорт, междуградските автобуси и останалите товарни и леки автомобили ще бъде изключително затруднено, тъй като трафикът ще се извършва само в едната лента на колелото, обясни Бояджиев.

За да се предотвратят задръствания и пътни инциденти в участъка, община Асеновград, съвместно с Районното полицейско управление е предприела крути мерки за организация на движението в района на Автогарата и пазара. Екипи от общински служители към звено "Инспекторат, паркинги и гаражи" и полицаи ще следят ежедневно за спазване на забраната за паркиране в района на пазара. 

Само за ден с фишове и глоби са санкционирани 50 нарушители, посочи Бояджиев. От общинската администрация призовават асеновградчани да спазват създадената временна организация на движение и наложената забрана за паркиране.