Започна масово изсичане на тополите край р. Марица, по протежението на едноименния булевард. 

Първи паднаха вече няколко от тях  от южната му  страна, като според работниците,  заповедта е да бъдат отрязани почти всички дървета.  

Акцията се извършва от екипи на  ОП „Градини и паркове“, след  получени точни данни  от кметствата на районите „Северен“,  „Централен“ и „Източен“, потвърди пред Радио Пловдив директорът на общинската фирма Стоян Алексиев.  Той  подчерта, че на тяхно място  вече са засадени млади чинари.

Ще бъдат премахнати вероятно сто и повече стари дървета по двата бряга,  които са предварително проучени и преценени като опасни от експертите на местните администрации,  добави кметът на район „Северен“ Ральо Ралев.  Само в територията под негова юрисдикция са  изброени над 50 такива тополи, за което той е дал заповед да бъдат отсечени. 

Те са от вида „Италианска хибридна топола“, които след тридесетата си година започват бързо да гният от вътрешната страна на стволовете си. Така, макар и невидимо отвън, те стават изключително опасни, защото могат изненадващо да рухнат, обясни Ральо Ралев. 

По думите му, вече е имало такива инциденти, особено при бури и проливни валежи, които по щастлива случайност са завършили без последствия, но това е сигнал, че сечта повече не бива да се отлага, подчерта кметът на район „Северен“.  

До броени ще започне и премахването на престарелите тополи от северната страна на бул. „Марица“, посочи Ральо Ралев.