За България е важно да си гарантира външната граница. Пет редова, каквато и да е ограда, щом е ограда, тя се преодолява. Видяхте в затвора Малайзия и нашия сънародник успя. Каквото и да правиш, няма как. Нашето съоръжение е да помогне на полицаите, ако дойде голям бежански поток. Това заяви премиерът Бойко Борисов в ефира на Нова телевизия.

„Видяхте, че ЕС увеличи бюджета за камери“, допълни той.

„Това е и ролята на опозицията, докато не стане нещо, защото като стане, какво ще говорят. Докато им беше мандатът на БСП, защо не ги смениха тези съоръжения по границата“, коментира Борисов обвиненията на БСП и уточни: „Проспали са толкова техни управления от 90-та година. Сега щеше да има повече пари за пенсии и т.н. Трябва да сме кристално чисти“, каза той.

„Според мен е добре, че се повдигат обвинения. Ми ако не бяхме се занимавали миналата година с безумните им проекти за Белене и Цанков камък. Дадохме милиони тогава. Сега трябва да си оправим опашките, да си оправим административните проблеми. Вчера ми пишат във фейсбука, че в Пловдив в КАТ минават за час“, похвали се Борисов.

По отношение на Ердоган и това, че се обръщат един към друг с думите мой брат, мой приятел, Борисов отсече. "Ние така си говорим, откакто сме били кметове. В разговорите с него имам една нишка, по която се движа – оградата и нашата граница да се пази. Караме се, разправяме се, но по тая линия я държиме права. Ако щете за поведението - неговото и неговите изказвания за Европа. В едни приятелски отношения мога да му кажа какво мисля. Всички прекалиха", посочи премиерът и обясни, че не е бил парламентьор между Турция и ЕС.

"Не съм предавал разговора на Меркел, те си имат външни министри", каза той. 

Борисов коментира и стандарта на живот в Турция. "В сравнение с тях ние сме работим в спартански условия. Колите на НСО са ни на 7-8 години. На мен ми се иска да работя в Банкя и събота и неделя като си отида. От страни не бих им завидял никога защото огромно напрежение витае във въздуха. Удобно е да ти е столът и леглото и да ти е чиста съвестта. У нас освен една боя нищо не е пипано. При вас е много по-добре", каза още Борисов.

Премиерът коментира и думите на Ердоган за опита за преврат. "Те искаха да ме убият ми каза Ердоган. Даде ми филм. Документален филм на флашка с целите събития. Тяхната съдба никак не е добра. И като слушаш тяхната съдба разбираш, че не искаш никога в България да е така", каза Борисов.