По лична молба на кмета на район "Южен" Борислав Инчев, авторът на стихосбирката "Съществувай" и наш колега в Glas.bg Иво Атанасов, подари на своите съкварталци няколко бройки от книжката си.

Те бяха оставени днес в "Къщичката за книги" в парк "Белите брези". Тя беше открита преди няколко дни лично от райкмета. Така беше дадено началото на поредица инициативи, свързани с по-осезаемото гражданско включване в културните инициативи в района.

"Израснахме като деца в този парк и за мен е голяма чест, че оставям тук част от себе си след толкова години", каза развълнуван авторът.

От своя страна Борислав Инчев му благодари за готовността да стори това, както и изрази надежда, че броят на книгите в къщичката ще продължи да расте.

Той разкри, че подобна "Къщичка за книги" ще бъде поставена догодина и в парка до училище "Димитър Талев". Инчев допълни, че за следващата година от районното кметство имат намерение да направят абонамент за няколко вестника, които ще бъдат на разположение всеки ден на посетителите в парка.