Макар да съм казвал, разсъждавайки от гледна точка на логиката, че Путин няма как да изпуска случайни реплики пред телевизионните камери, като онази за “македонските земи”, поредният му гаф започва да накланя везните към обобщението, че самодържецът наистина е способен да се излага (и) от невежество.

Едва ли е подведен нарочно, обаче е длъжен да може да направи съответната разлика между руски и американски хеликоптери. Американски специалистите твърдят, че е показал на “полезния идиот” Оливър Стоун по време на интервю кадри от американска въздушна атака в Афганистан, с които искал да илюстрира как руската армия “работи” в Сирия.

За един руски президент, войнствен любител на оръжията, влюбен в парадите, военните демонстрации и т.н. би трябвало да е недопустимо да обърка американски с руски хеликоптер.https://meduza.io/news/2017/06/20/putin-pokazal-oliveru-stounu-video-kak-rossiyskaya-aviatsiya-obstrelivaet-siriyu-okazalos-chto-eto-amerikantsy-atakuyut-talibov-v-afganistane

И все пак, макар говорителят му Песков да отрича такава “вероятност”, от беглия кадър, появяващ се на екрана на мобилния телефон на Путин, се вижда онова, което експертите в САЩ твърдят: бойна сцена, показваща акция на американските военновъздушни сили в Афганистан. Амбицията на Путин да се перчи пред целия свят- включително чрез демонстрация на откритост пред един “полезен идиот”, като Стоун, му изиграва лоша шега.

Във връзка с опитите на Путин да демонстрира (контролирана) откритост  в руското интернет пространство се появи следният виц за неговата “пряка връзка” и типа въпроси, които му се задават:

“На пряката линия са регистрирани 2 милиона въпроса към Владимир Владимирович. От тях са премахнати онези с псувните на майка и са останали 73”, т.е. толкова, на колкото той ( се опита да) отговори.

Share on Facebook