Община Бургас или да укрепи и пребоядиса гларуса, или да го премахне от градинката пред интерхотел „България”. За това призова бургазлийка, цитирана от "Флагман".
 
Жената работи в административна сграда в близост до т.нар.скулпутура, която заедно с наниза от чирузи и още няколко морски ефекта бяха чудна композиция за последните Никулденски празници през декември м.г.
 
„След това произведенията, направени от неустойчиви материали, останаха в градинката, но едва ли някой допускаше, че тая пролет гларусът ще се превърне в най-предпочитаното място за снимки на чужденците.
 
Масово качват децата си върху опърпаната птица, а и самите възрастни позират – сякаш това ни е символът. Хората така го приемат, но така ли трябва да се представяме?!”, пише Недялка Факирова.
 
До вниманието на Община Бургас и Дружеството на художниците, чието седалище е точно пред окаяната птица - сам по себе си гларусът е добро изпълнение, но нека бъде укрепен или отлят от стабилен материал. Иначе бургазлии нямат нищо против да е символ".